מה חדש

נכתב ע"י מערכת הקיבוץ הדתי דצמבר 2024

אתמול התקיים פורום מנהלי חינוך בנושא בני הנוער שלנו!
אפרת שלומי, מנהלת תחום חינוך באגף קהילה משתפת אותנו:
"פתחנו את היום כרגיל בסבב שלומות, והקדשנו זמן מיוחד לשמוע מרננה, מנהלת החינוך של עין הנציב, על ההתמודדות של בני הנוער שלהם עם האובדן של המדריך, אלעד וינקלשטיין ז'ל בפיגוע. היה מרגש לשמוע מחד על היכולת לבכות ולהתאבל יחד ומאידך על היוזמות והרעיונות להנצחה שכבר עולים ומתחילים.
בהמשך היום עברנו סדנא שאפשרה לנו לצלול לעומק הבנת הצרכים של בני הנוער ממערכת החינוך החברתי ומה המקום שלנו כמנהלים בהקשר של הנוער.
לאחר ארוחת צהריים מפנקת הקדשנו זמן לחשיבה על פעילויות התנועה השונות והחיבור שלהן לשטח. היה דיון פורה וחשוב!
בסופו של היום נפגשנו עם שרה עברון, מזכל"ית התנועה, מה שחיבר אותנו לתמונה הרחבה של פעילות התנועה כיום, ולמועצה המתקרבת ובאה, ובעיקר לנושא המרכזי של בחינת השותפות בין התנועה הקיבוצית לקבה'ד.
היה יום חשוב ומשמעותי ותודה ענקית למובילי החינוך בישובים שלנו שעושים ממש עבודת קודש וגם עושים מאמץ להגיע לכל מפגש למידה. אין עליכם!!!".

רויטל שפיר, חברת קיבוץ מירב, מצטרפת בימים אלו  לארגון "אהדה", כנציגת הקיבוץ הדתי במזכירות הארגון.

רויטל מחליפה את עדי שגיא, אף הוא ממירב, ששימש בתפקיד תקופה ארוכה ומשמעותית.

 

ארגון "אהדה" הוא ארגון של התנועה הקיבוצית, שהוקם על ידי הורים לבעלי מוגבלויות בקיבוצים. מטרת הארגון היא מיצוי זכויות והבטחת העתיד של ילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים בקיבוצים.

 

הארגון פועל תחת המרכז לייעוץ ושיקום של התנועה הקיבוצית ותומך בבעלי תפקידים רלוונטיים בקיבוצים (מנהלי קהילה, מזכירים, מנהלי בריאות ורווחה ועוד) בהובלת ויישום תהליכים בתחום הצרכים המיוחדים.

 

הקיבוץ הדתי שותף לפעילות "אהדה" כמו גם לפעילות המרכז לייעוץ ושיקום ולו נציג במזכירות הארגון.

מרב פלק מקיבוץ שדה אליהו, היא חברה במזכירות הארגון. ומכאן קריאה להורים נוספים ולאנשי מקצוע מחברי הקבוץ הדתי להצטרף כחברים בארגון אהדה.

ליצירת קשר עם מירב פלק הקליקו כאן

כארבעים חברי המזמו"ר הגיעו השבוע לבארות יצחק לדיון ואישור תוכניות העבודה ותקציב התנועה לשנת 2025.

שנת 2025 היא שנת מבחן לחברה הישראלית, ולתנועת הקיבוץ הדתי בתוכה. בשנת 2024 שהייתה שנת מלחמה, ראינו את רגעי הסולידאריות במלוא עוצמתם, חזינו בגלות ושיבת קהילות עלומים וסעד, בעמידת משקינו החקלאיים, ובהתגייסות התנועה וחבריה לאתגרי השעה. פרשנו רשתות קשר וחיבוק בין קיבוצים קרובים ורחוקים ופעלנו לחיזוק הקהילות, לתמיכה במשפחות הנופלים, במשפחות החטופים ובקריאה להשבתם, ובפעולה לחיבורים בחברה הישראלית.

בשנת 2025 אנו ממשיכים במסע ההתחדשות. תוכנית העבודה שלנו פונה פנימה והחוצה וקוראת לנו ביתר עוז לקחת חלק בבנייתה וחיזוקה של החברה הישראלית. נושא חידוש השליחות שיצאנו אליו בשנת 2023, שנת תהליך חידוש השליחות,   מקבל השנה משמעות של חיבור ושותפות עם התנועה הקיבוצית. בחינת הדרכים לחיזוק הקשר, הרחבת ממשקי העבודה, ואופי השותפות עם התנועה הקיבוצית, יהיו חלק משמעותי מתוכנית העבודה לשנת 2025. לשם ליבון שאלה זו והכוונת המשך דרכה של התנועה נביא לשולחן המועצה, הצעה לחידוש גופי הניהול שלנו.

בשנת 2025 נפעל לחיזוק פעילות אגף הקהילה המתחדש, נמשיך בתוכניות ותיקות בתחומי הקהילה והכלכלה, בליווי והצמחת מוסדות הרוח של התנועה, ובהשמעת קולנו, קול תנועת הקיבוץ הדתי במרחבים השונים. בע"ה נעשה ונצליח!

הרב בני לאו עם הרבנית ד"ר יפה גיסר ושלום ווייל עוסקים בפרק השלישי של "קריאת כיוון" בהתבוננות בדמוקרטיה הנהוגה ברוב מדינות המערב - כזו שמציגה ערכים ליברליים המבוססים על "חירות" ו"שוויון". אבות הליברליזם למדו מהתורה והמסורת היהודית את מושג החירות הלאומית והפרטית, בעקבות הסיפור המכונן של יציאת מצרים וערך היציאה מעבדות לחירות. את מושג השוויון הם למדו מתוך התבוננות מוסרית פורצת דרך על כלל החברה האנושית, התבוננות היונקת מתוך התורה, שבה הפרט כפוף למערכת חוקים של הגבלות ומצוות, אך כל פרט "נברא בצלם אלוקים".

להאזנה הקליקו כאן 

https://did.li/TQnx5

 

ההכנות למועצת התנועה בעיצומן. מזמינים אתכם לשמור את התאריך ולעקוב אחר העדכונים.